YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu / United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)

Suomen taloudellinen tuki 2012 7 milj. EUR
Tehtävä UNHCR:n päätehtävänä on pakolaisten suojelu ja avustaminen. Ratkaisuja pakolaisuuteen etsitään kolmen ns. pysyvän ratkaisun avulla, jotka ovat vapaaehtoinen paluumuutto, paikallinen tai alueellinen integraatio ja pakolaisten uudelleensijoittaminen. Järjestö pyrkii myös vaikuttamaan pakolaisongelmien syihin ja ennaltaehkäisemään niiden vaikutuksia. Järjestön mandaatin mukaisesti suurin osa sen rahoituksesta suuntautuu rajat ylittäneisiin pakolaisiin, mutta järjestö auttaa myös maansisäisiä pakolaisia, joiden suhteellisen osuus ja merkitys on jatkuvasti kasvanut.
Suomen painopisteet

Yleisavustus. Tiedot Suomen operaatiokohtaisesta rahoituksesta löytyvät ulkoministeriön verkkosivuilta.

Lisätietoja www.unhcr.org

loading map - please wait...

YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu / United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR) 46.220968, 6.140563 YK:n pakolaisasiain päävaltuutettu / United Nations High Commissioner for Refugees (UNHCR)Rue de Montbrillant 94, Geneva, Switzerland (UNHCR) (Ajo-ohjeet)