Aavikoitumisentorjuntasopimuksen toteutus (CCD), Pohjois-Afrikka

Toimiala Ympäristöpolitiikka ja -hallinto 100%
Hankenumero 86601002
Profiili Hankkeen tavoitteena on tukea YK:n aavikoitumisentorjuntasopimuksen toimeenpanoa Pohjois-Afrikassa ja Lähi-idässä. Viidennen vaiheen (2012-2016) painopiste on sopimuksen kymmenvuotissuunnitelman kolmessa strategisessa tavoitteessa; kuivien alueiden asukkaiden elinolojen kohentaminen, kuivuudesta kärsivien ekosysteemien tilan kohentaminen sekä kumppanien ja resurssien mobilisointi kuivien alueiden kehityksen tueksi. Ohjelmalla pyritään vaikuttamaan katalysoivasti sen kuudessa kohdemaassa (Marokko, Algeria, Tunisia, Libanon, Jordania ja mahdollisesti Syyria). Ohjelma antaa kohdemaille neuvontaa, teknistä apua ja siemenrahoitusta (catalytic funding) neljän komponentin avulla; 1. kuivien alueiden kehityshaasteiden integroimiseksi osaksi kansallista suunnittelua ja kansainvälistä agendaa, 2. kuivien alueiden asukkaiden elinkeinomahdollisuuksien lisäämiseksi, 3. luonnonvarojen kestävään hallinnointiin ja 4. sukupuolten välisen tasa-arvon ja kuivien alueiden naisten oikeuksien edistämiseksi. Lisäksi läpileikkaavana tavoitteena on etelä-etelä -yhteistyön lisääminen. Suomen rahoitus neljälle vuodelle on 3 000 000 euroa.
Kesto 2012-2016
Kohdealue Marokko, Algeria, Tunisia, Libanon, Jordan, Syyria
Toteuttaja UNDP / YK:n Kehitysohjelma
Kokonaisrahoitus 3000 000 €
Evaluointi UN Convention Combat Desertification North Africa Final Evaluation 2016

loading map - please wait...

Aavikoitumisentorjuntasopimuksen toteutus (CCD), Pohjois-Afrikka 33.897383, 35.503188 Aavikoitumisentorjuntasopimuksen toteutus (CCD), Pohjois-AfrikkaUNDP Global Policy Centre on Resilient Ecosystems and Desertification (Ajo-ohjeet)