UNESCOn hanke ilmaisunvapauden tukemiseksi

Toimiala
Hankenumero
Profiili Hankkeen tavoitteena on tukea ilmaisunvapauden ja vapaan, itsenäisen ja monitahoisen median pyrkimyksiä edistää demokraattista transitiota ja kehitystä, kansalaisten osallistumista, ihmisoikeuksien kunnioitusta ja kestävää rauhaa Egyptissä, Libyasssa, Marokossa, Tunisiassa, Syyriassa ja Jemenissä. Hankkeen aktiviteeteilla 1) tuetaan ilmaisun-, lehdistö- ja informaatiovapauksia edistävien laki- ja säädösrakenteiden vahvistamista, 2) ammatti- ja kansalaistoimittajien, bloggaajien turvallisuutta kehitetään ja heitä vastaan tehtyjen rikosten rankaisemattomuutta vastaan taistellaan, 3) kasvatetaan journalistista kapasiteettia, tähän kuuluu myös turvallisten ATK-taitojen kehittäminen, 4) edistetään sukupuolten välistä tasa-arvoa ilmaisunvapauden ja tiedonsaantioikeuden saralla sekä valtavirtaistamalla että spesifisin toimin ja 5) perustetaan kaksi nuorten informaatiokeskusta syyrialaisille nuorille, jotka ovat maanpaossa Jordaniassa ja Libanonissa.
Kesto 2013-2016
Kohdealue Egypti, Libya, Marokko, Syyria, Tunisia ja Jemen
Toteuttaja UNESCO
Kokonaisrahoitus 2 340 000 €
Evaluointi UNESCO Freedom Expression Middle East Final Evaluation 2016

loading map - please wait...

UNESCOn hanke ilmaisunvapauden tukemiseksi 48.849399, 2.306356 UNESCOn hanke ilmaisunvapauden tukemiseksiUNESCO (Ajo-ohjeet)