Maaseudun vesihuolto-, sanitaatio- ja hygieniahanke, Benishangul-Gumuz, Etiopia / Rural Water Supply, Sanitation and Hygiene Programme (FinnWASH-BG) in Benishangul-Gumuz Region, Ethiopia

Toimiala Vesihuolto ja sanitaatio
Hankenumero 238 154 01
Profiili Päätavoite: puhtaan veden saanti

Merkittävä osatavoite: tasa-arvon edistäminen, osallistava kehitys / hyvä

hallinto, ympäristöapu

Kesto 2009-2013
Kohdealue Benishangul-Gumuz
Toteuttaja

Ministry of Finance and Economic Development, Bureau of Finance and Economic Development / Benishangul-Gumuz Region ja kyläyhteisöt

Tukipalvelut Niras-Scanagri ja Orgut Consulting
Kokonaisrahoitus Suomen osuus 11,5 milj. EUR, Etiopian osuus n. 890 000 EUR, kyläyhteisöjen osuus n. 660 000 EUR.
Edelliset vaiheet Etiopian maaseudun vesihuolto-, sanitaatio- ja hygieniahanke Beninshangul-Gumuz, suunnitteluvaihe 2008-2009
Yleinen kehitystavoite Parantaa puhtaan veden ja sanitaation saatavuutta, muuttaa hygieniakäytäntöjä, lisätä väestön osallistumista omaa aluettaan koskevaan päätöksentekoon ja vahvistaa yhteisöjen kykyä suunnitella, hallinnoida ja toimeenpanna omia kestävän kehityksen suunnitelmiaan.
Hankkeen tarkoitus Parantaa Benishangul-Gumuzin osavaltion vesihuolto- ja sanitaatiokattavuutta, saavuttaen täyden kattavuuden vesihuolto- ja sanitaatiopalveluissa viidessä kunnassa.
Toteutustapa Tuetaan paikallisia viranomaisia ja kyläyhteisöjä vesipisteiden rakentamisessa. Rahoituskanavana käytetään innovatiivista yhteisörahoitusmallia (Community Managed Project, CMP), jossa Suomen tuki vesipisteiden rakentamiseen kanavoidaan suoraan yhteisöille yksityisen rahoituslaitoksen kautta. Vesipisteiden rakentaminen tapahtuu kysyntävetoisesti kyläyhteisöjen toimesta, ja ne saavat koulutusta ja neuvoa paikallishallinnolta.

loading map - please wait...

Maaseudun vesihuolto-, sanitaatio- ja hygieniahanke, Benishangul-Gumuz, Etiopia / Rural Water Supply, Sanitation and Hygiene Programme (FinnWASH-BG) in Benishangul-Gumuz Region, Ethiopia 9.009916, 38.745443 Maaseudun vesihuolto-, sanitaatio- ja hygieniahanke, Benishangul-Gumuz, Etiopia / Rural Water Supply, Sanitation and Hygiene Programme (FinnWASH-BG) in Benishangul-Gumuz Region, EthiopiaMexico Square, Addis Ababa, Ethiopia (Ministry of Finance and Economic Development, Bureau of Finance and Economic Development) (Ajo-ohjeet)