Eteläisen ja Itä-Afrikan alueellinen energiakumppanuusohjelma EEP

Toimiala Energiantuotanto ja jakelu
Profiili Ohjelman tavoitteena on tukea paikallisia pieniä uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden hankkeita, jotka lisäävät uusiutuvien energioiden käyttöönottoa ja vähentävät ilmastonmuutoksen vaikutuksia. Hankkeet voivat olla mm. esiselvityksiä, toteutettavuustutkimuksia, pilotti- ja demonstraatiohankkeita sekä koulutusta ja tiedonvaihtoa. Ohjelma on suunniteltu helpottamaan innovatiivisten ideoiden, lähestymistapojen ja suunnitelmien kehittämistä kestäviksi ja kannattaviksi investoinneiksi, jotka tuovat merkittäviä hyötyjä kumppanimaille. Tukea myönnetään julkisen ja yksityisen sektorin toimijoille, yliopistoille, tutkimuslaitoksille ja kansalaisjärjestöille. Ohjelma toimii kymmenessä eteläisen ja itäisen Afrikan maassa: Botswanassa, Etelä-Afrikassa, Keniassa, Mosambikissa, Namibiassa, Sambiassa, Seychelleillä, Swazimaalla, Tansaniassa ja Ugandassa. Ohjelman ensimmäinen vaihe päättyi vuoden 2012 lopussa, uusi vaihe on käynnissä vuosille 2013-2015. Ohjelma on rahoittanut 113 hanketta ja kokonaisrahoitus on toistaiseksi 17,2 miljoonaa euroa.
Kesto 2012-2015
Kohdealue Botswana, Etelä-Afrikka, Kenia, Mosambik, Namibia, Sambia, Seychellit, Swazimaa, Tansania, Uganda
Kokonaisrahoitus

EUR 17,2 milj (vaiheet 1-2)

Evaluointi

loading map - please wait...

Eteläisen ja Itä-Afrikan alueellinen energiakumppanuusohjelma EEP -22.629223, 24.257813 Eteläisen ja Itä-Afrikan alueellinen energiakumppanuusohjelma EEPBotswana, Etelä-Afrikka, Kenia, Mosambik, Namibia, Sambia, Seychellit, Swazimaa, Tansania, Uganda (Ajo-ohjeet)